Veckolinser

Veckolinser använder du i 1 till 2 veckor innan du byter ut dem. Det finns veckolinser som är tillverkade av hydrogel som du tar ut på kvällen och det finns veckolinser som är tillverkade av silicon hyrdrogel som du kan använda dygnet runt. Om du väljer veckolinser som du bara använder på dagarna ska du tvätta eller skölja av dem med linsvätska varje kväll. Om du väljer dygnet runt veckolinser slipper du den proceduren. Då är det bara att slänga linserna efter 1 till 2 veckor och plocka fram ett nytt linspar.

Jämför veckolinser på Lenspare.com.

Fördelar med veckolinser

Veckolinserna är det perfekta alternativet till endagslinser och månadslinser. De är billigare att använda än endagslinser och eftersom du byter ut dem oftare än månadslinser har du alltid ett lite renare och fräschare linspar i ögonen.

Veckolinser är något för dig som först och främst använder glasögon men som under vissa perioder vill använda linser. Du kanske ska iväg på en veckas semester eller ha en aktiv sportvecka då du vill använda linser istället för glasögon. Eller det kanske är så att just dina ögon mår bäst av att avstå från linser under längre perioder. Då är veckolinser ett bra alternativ för dig.

Prisbild veckolinser

Veckolinser är lite dyrare än månadslinser, men billigare än dygnet runt linser.