Linstillbehör

Linsvätska

Linsvätska är tillsammans med linsbehållare de allra viktigaste linstillbehören såvida du inte använder endagslinser. Fast det är klart, även om du använder endagslinser kan linsvätska vara bra att ha tillhands så att du kan skölja av linsen om du har fått smuts på den istället för att slänga den och sätta in en ny endagslins. Läs mer om hur viktig linsvätskan är i vår artikel om linsvätska.

Linsbehållare

Linsbehållare, eller linskoppar som de ibland kallas, brukar följa med när du köper linsvätska, men om du vill ha ett par riktigt bra linskoppar som håller längre kan du köpa sådana separat. Det finns också riktigt snygga linsetuin och färgglada linskoppar för dig som har tröttnat på de gamla fula linsbehållarna.

Linsfodral (resefodral)

Det finns linsfodral där du kan packa ner flera par linser inför resan, vilket gör att dina linsförpackningar skyddas mot stötar och tryck som kan göra att de går sönder. En del linsfodral innehåller även en spegel som underlättar det för dig när du ska sätta i dina linser. Den kan med fördel därför även användas som en liten sminkspegel. Det finns även linsfodral med linsbehållare som passar bra om du använder vecko- eller månadslinser och inte ska vara borta så länge.

Ögondroppar

Om du har torra ögon kan det vara bra att använda ögondroppar som är speciellt framtagna för linsanvändare, till exempel Systane Ultra från Alcon som du hittar i din linsbutik på nätet. Dessa ögondroppar lägger sig som ett ytterst tunt lager på hornhinnan och tar bort den torra känslan i ett nafs. Kort och gott skulle man kunna säga att Systane Ultra smörjer dina ögon så att de känns bättre.

Flight Pack

Vad kan vara bättre än en flight Pack med linsvätska som du kan ta med om bord på flyget när du ska ut och resa? Bausch & Lombs ReNU Flight Pack (som du till exempel hittar hos vår samarbetspartner nedan) innehåller två linsflaskor och två linsetuier som du får ta med dig på flyget.