Färgade linser

Färgade linser är perfekta för dig som antingen vill förstärka din egen ögonfärg eller testa hur du passar i en ny ögonfärg.  Det finns två kategorier av färgade linser: opakmålade linser och semitransparenta linser. De opakmålade kontaktlinserna har ett heltäckande färglager som inte släpper igenom din naturliga ögonfärg. De här linserna är perfekta för dig som vill prova en helt annan ögonfärg än den du har. De semitransparenta kontaktlinserna släpper igenom en del av din naturliga ögonfärg och kan användas om du vill förstärka din naturliga ögonfärg.

Jämför färgade linser på Lenspare.com.

Fördelar med färgade linser

Om du tycker att du skulle passa bättre i en annan ögonfärg än din naturliga ska naturligtvis skaffa färgade linser. Du kanske har blå ögon och brunt hår och tycker det skulle vara snyggare med bruna ögon till din hårfärg.  Eller du kanske har färgat håret och vill matcha din ögonfärg till din nya hårfärg.

Om du har ljusbruna ögon och vill få dem lite mörkare kan du prova en mörkare nyans. Om du har ljusblå ögon som du tycker drar lite för mycket åt det grå hållet kan du skaffa ett par semitransparenta blå linser för att få ögonen blåare.

Prisbild färgade linser

Färgade linser är lite dyrare än vanliga månads- eller endagslinser, men det kan det vara värt för att få en sådan make over som färgade linser kan ge. Prisskillnaden är emellertid inte lika stor som den var en gång i tiden.