Ögonlaser

Idag är det många som föredrar att göra en ögonlaser istället för att fortsätta använda linser. Fördelen med det är att man slipper att köpa linser resten av livet och om man har ögon som lätt blir irriterade av linser kan det vara ett bättre alternativ än att använda glasögon som försämrar synfältet och som är svåra att använda när man badar eller sportar.

Nackdelar med ögonlaser

Det finns emellertid även nackdelar med ögonlaser. För det första så funkar det inte på personer som har tunna och sköra hornhinnor. För det andra så kostar det 30 000 – 50 000 kr. För det tredje finns det alltid en risk för biverkningar som i värsta fall kan bestå resten av livet. Du kan drabbas av ett sämre mörkerseende, grumlig syn och haloeffekter som gör att du ser glorior runt ljuskällor, även om det här inte är så vanligt.

I vilket fall som helst vill vi på jamforlinser.se visa dig vilka alternativ som finns för dig som funderar på att göra en ögonlaser.

LASIK och FS-LASIK

Det enda som skiljer dessa två metoder åt är att FS-LASIK är lite dyrare, är en snabbare och helt smärtfri metod och att man återhämtar sig mycket snabbare än med LASIK. När det gäller resultatet är det ingen skillnad alls. När man gör en ögonlaser med LASIK eller FS-LASIK använder man sig av en laserstråle som gör ett litet lock på hornhinnan och slipar sedan hornhinnans mellanskikt innan man för tillbaka locket.

LASEK

LASEK kan utföras på en del personer som har tunna och sköra hornhinnor, men inte på alla. Här lossar man det yttersta lagret på hornhinnan med en alkohollösning, korrigerar synfelet med laser och sätter sedan tillbaka det yttre lagret. Det här är en lite mer omständig och smärtsam metod än LASIK och FS-LASIK.