Toriska linser

Toriska linser är till för dig som har brytningsfel, så kallad astigmatism. Astigmatikerns ojämna hornhinna gör så att ljuset inte får rätt brytning mot näthinnan vilket gör att astigmatikern ser dåligt både på långt och kort håll. De toriska linserna har därför slipats på ett mycket speciellt sätt. Linsen får helt enkelt olika slipningar på olika ställen så att ljuset får rätt brytning mot näthinnan. Toriska linser är därför guld värda för folk med brytningsfel.

Trots att toriska linser är en mycket speciell typ av linser som korrigerar brytningsfel galant finns det ett stort utbud av toriska linser. De finns som månadslinser, veckolinser, endagslinser och dygnet runt linser.

Jämför toriska linser på Lenspare.com.

Fördelar med toriska linser

Om du inte vill genomgå en dyr ögonoperation eller använda specialslipade glasögon är toriska linser det enda vettiga alternativet för dig med brytningsfel.

Toriska linser är mycket bekväma och är tillverkade av fuktgivande Hydrogel (dagslinser) och Silicon Hydrogel  (dygnet runt linser) så att dina ögon inte blir torra.

Prisbild toriska linser

Toriska linser är dyrare än vanliga kontaktlinser, men du behöver knappast lägga ut en astronomisk summa pengar.  Det kan handla om bara några hundralappar mer om halvåret än om du hade haft vanliga kontaktlinser. Det kan det vara värt.