Välja linsbutik

När du börjar köpa linser online kommer du att spara en massa pengar eftersom linser på nätet är mycket billigare än hos optikern, men du bör ändå jämföra linser och olika linsbutiker innan du börjar handla. Här ska vi ge dig en checklista över vad du bör titta på när du jämför olika linsbutiker.

Titta på det här innan du köper linser på nätet

  • Linsernas pris är såklart mycket viktigt eftersom det är det låga priset som gör att de flesta börjar köpa sina linser på nätet. Samtliga linsbutiker som du hittar här på jamforlinser.se är billiga, men du bör ändå jämföra priserna för just den linssort du använder. Observera att det ofta är billigare att köpa stora förpackningar.
  • Det här med linsbutikernas utbud av linser är nästan en icke-faktor eftersom nästan alla butiker har ett enormt stort utbud. Trots det bör du försäkerhetsskull kolla om linsbutiken har just den lins och det märke du använder.
  • De flesta linsbutiker på nätet har mycket snabba leveranser, men inte riktigt alla. Om du är ute i god tid kanske det inte har så stor betydelse om det tar några dagar extra att få dina linser, men om du är ute i sista stund kan det såklart vara avgörande.
  • Det vanligaste är att linsbutikerna tar en fraktavgift på 39 kr, men det kan ändå vara bra att kolla hur hög fraktavgiften är i den linsbutik du funderar på att välja. Tänk bara på att titta på totalkostnaden (priset för dina linser + fraktavgiften) eftersom det är den som är viktigast.
  • Ångerrätt. Du har enligt lag alltid 14-dagars ångerrätt när du handlar en produkt på nätet, men det finns linsbutiker som ger dig öppet köp i fler dagar än så, till exempel Lensia som har 60 dagars öppet köp.
  • Fria returer. Det är alltid bra om linsbutiken betalar portot om du behöver byta eller returnera dina linser, det finns flera linsbutiker som gör det.
  • Se till att linsbutiken har det betalningsalternativ du föredrar, till exempel betalning med Mastercard eller direktbetalning via din internetbank. Om du vill kunna delbetala ditt linsköp bör du kolla om det går och hur mycket det kostar.
  • Det är alltid bra om linsbutiken samarbetar med en optiker som du kan göra en billig synundersökning hos ifall din gamla optiker är för dyr.