Progressiva linser

Progressiva linser är speciellt anpassade för ålderssynhtet och är ett utmärkt alternativ för dig som inte vill använda läsglasögon.  Progressiva linser är kupiga i mitten och planar ut mot kanterna. Ditt öga lär sig snabbt att se bra på alla avstånd med progressiva linser. Du behöver inte sänka blicken när du läser tidningen eftersom de progressiva linserna följer ögats rörelser.

Jämför progressiva linser på Lenspare.com.

Fördelar med progressiva linser

Om du har använt kontaktlinser länge och börjar bli ålderssynt räcker inte dina vanliga kontaktlinser till längre. Du kan förvisso skaffa läsglasögon som du tar på och av, men om du istället väljer progressiva linser kommer du att se bra både på kort och långt håll. Då slipper du omständiga läsglasögon som har förmågan att komma bort.

Om du har blivit åldersynt relativt tidigt, runt 40 årsåldern, kanske det inte heller är så kul att sitta med läsglasögon på näsan och känna sig gammal.

Prisbild progressiva linser

Progressiva linser finns som månadslinser, veckolinser, endagslinser och dygnet runt linser och är dyrare än vanliga linser. Om du både är närsynt och ålderssynt kan det ändå kännas värt att investera i ett par progressiva linser istället för att köpa ett par läsglasögon. Om du enbart är ålderssynt och inte vill bära glasögon är de progressiva linserna det enda vettiga alternativet för dig om du inte vill lägga tiotusentals kronor på en ögonoperation.