Endagslinser

Endagslinser är mycket populära. Många linsanvändare som tidigare har använt månadslinser går över till endagslinser. Om du använder endagslinser sätter du in ett nytt linspar på morgonen och slänger dem på kvällen. På så sätt får du nya fräscha linser varje dag. Du behöver inte heller deppa ihop om du lyckas bli av med en lins eftersom du i alla fall bara skulle ha använt linsen i en dag. Det finns endagslinser för de flesta synfel, även toriska och progressiva endagslinser.

Jämför endagslinser på Lenspare.com.

Fördelar med endagslinser

De bästa med endagslinser är att du alltid har rena och fräscha kontaktlinser. Eftersom linsparet byts ut dagligen hinner linserna inte samla smuts eller få beläggningar vilket minskar risken för irriterade ögon och infektioner. Det är bekvämt med endagslinser. Du behöver aldrig rengöra dina kontaktlinser eftersom du slänger ditt linspar efter att du använt det. Om du ska bort behöver du således inte ta med linsvätska och linskoppar. Det finns många med synfel som i första hand använder glasögon och bara använder kontaktlinser när de ska idrotta eller när de ska på en fest eller ett krogbesök. Då kan det vara mycket praktiskt med endagslinser, speciellt om du bara använder dina kontaktlinser några få gånger i månaden.

Prisbild endagslinser

Om du använder endagslinser dagligen är dessa linser dyrast, men många anser att det är värt pengarna eftersom du får rena, nya och fräscha kontaktlinser varje dag. Dessutom slipper du kostnaden för linsvätska. Om du bara använder kontaktlinser ibland kan det emellertid bli billigare att använda endagslinser än andra linser.